Bar Eliza

/ Team Eliza

Owner

/ Team Eliza

Een groep van een tiental buurtbewoners van het park en de vrijwilligers van het plazey-festival, ondersteund door GC De Platoo en GC De Zeyp.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 29/06/2016

In het Elizabethpark (Koekelberg, Metro Simonis) staat al jaren een gebouw leeg. Zonde natuurlijk. In het mooie park is weinig te doen. Ook in de buurt ontbreken leuke café's terwijl hier massa's mensen zijn op zoek naar een plek om samen te komen.

Samen kan veel. Samen kunnen we dit leegstaand gebouw omtovren tot een bar voor iedereen. Bouw jij mee? 

UPDATE: Danku! Merci! Danku! Danku! Bar Eliza haalde ondertussen ruimschoots de 100% en daar zijn we Brussel héél dankbaar om.Wing Nuts Decor en talloze vrijwilligers zijn hard aan het werk om Bar Eliza helemaal klaar en vriendelijk te maken tegen 1 juli. Aarzel anderzijds niet om nog steeds bonnetjes te bestellen en een brunch te reserveren. Of waarom niet, een weekendje Koekelberg te plannen. Je steunt nog steeds ons zomerproject en wij kunnen de extra centen goed inzetten. Waarvoor?

  • Voor extra aanbod op ons podium: iedere donderdag is er een live concert in Bar Eliza, we willen die graag aanvullen met enkele stomende open mic's.
  • Voor een piano, gestemd en wel en vrij voor gebruik. 
  • Voor een koffiemachine, die de koffie die Philippe Van Dael uit Laken voor Bar Eliza brandt, heerlijk doet geuren.
  • Voor een houten terras in de tuin, voor een kippenboerderij, voor een permanente barbecue in het park.

En niet te vergeten, als we 20.000 EUR halen, geven Wing Nuts Decor en Bar Eliza elk een vat. Welkom!


Van zodra de zon schijnt, stroomt het mooie Elizabethpark in Koekelberg vol: spelende kinderen en hun ouders, sportende jongeren of gewoon mensen die van de zon willen genieten. Al jaren dromen buurtbewoners en bezoekers van een plek in het park waar ze kunnen genieten van een koffie, thee of een frisse pint.

Vandaag willen ze hun droom waarmaken en gedurende de zomermaanden een bar openen in het park: Bar Eliza. In het midden van het park staat een leegstaand paviljoen. Enkele enthousiastelingen willen dit ombouwen tot een ontmoetingsplek waar je een glas kan drinken of iets kan eten, waar je sportmateriaal kan uitlenen, een kaartje leggen met de buren of ’s avonds naar een film kijken of van een concert genieten.

We hebben de toestemming van alle betrokken overheden om het paviljoen gedurende de zomermaanden nieuw leven in te blazen. Vermits het gebouw al jaren leeg staat, hebben we wel heel wat werk om het op te knappen: aansluiting van water en elektriciteit, installeren van sanitair, bouwen van een bar, inkleding, verlichting, kleine muziekinstallatie... De mannen van Wing Nuts Decor, ook buurtbewoners, hebben een plan uitgetekend.

Om dit te realiseren hebben we in totaal 15.000 euro nodig. Om dit te verzamelen hebben we enkele geweldige rewards bedacht:

  • Voor 10 euro ben je heel welkom tijdens het openingsfeest.
  • Organiseer een feestje met vrienden in bar Eliza en vraag iedereen via growfunding drankbonnetjes te kopen. Voor 25 euro ontvang je tien drankbonnetjes die je tijdens de hele zomer kan gebruiken. 
  • Trakteer jezelf en je partner op een ‘brunch royal’ in Bar Eliza (70 euro).
  • Nodig je vrienden en familie uit om een weekendje door te brengen op de exotische Koekelberg. Voor 250 euro krijg je een overnachting voor twee personen in één van de herenhuizen aan het park, 10 drankbonnetjes, twee fietsen om Brussel te verkennen én een ontbijt in Bar Eliza.
  • Wil vanuit een organisatie of onderneming iets organiseren voor je leden, klanten, raad van bestuur, ... in Bar Eliza? Contacteer ons en we bedanken samen een tegenprestatie op maat van jouw portemonnee!

Nen dikke merci!

https://www.facebook.com/bareliza