BRASS’ART: artistieke brasserie in Molenbeek

/ Diversité-sur-scène

Owner

/ Diversité-sur-scène

Mohamed Ouachen & Sanae Jamaï zetten zich actief in rond diversiteit. Zij staan momenteel aan het hoofd van het platform Diversité Sur Scènes. Dit platform promoot artiesten die representatief zijn voor de Brusselse diversiteit. Vandaag telt het platform meer dan 200 artiesten. Met het project Brass’Art willen ze een antwoord bieden op de nood aan een plek waar artiesten centraal staan in de programmatie en de culturele dynamiek.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 07/03/2017

Kom de eerste artistieke Brasserie ontdekken in het hartje van Molenbeek. Met de recente gebeurtenissen is heel wat gezegd en geschreven over de gemeente. Precies daarom nodigen wij u uit dit nieuwe café te ontdekken. We zorgen voor een artistiek programma dat echte ziel van Brussel uitdraagt: Jam-optreden, Comedy Club, Soul Food, Vrij podium, Gedichtenavond ...

Het gemeenteplein van Molenbeek beschikt over een enorm potentieel. De markt is dé ontmoetingsplaats bij uitstek voor een uitermate diverse bevolking. Het project Brass’art heeft de ambitie dit plein te laten uitgroeien tot de ‘Grote Markt’ van Molenbeek, de plek waar alles te beleven valt.

Brass’art is een tijdelijk pilootproject dat als een artistiek laboratorium ruimte biedt aan experimenten om van Molenbeek een plaats van ontdekking en ontmoeting.

Brass’art zal samenwerken met een tiental artiesten. Elk van hen zal een maandelijks rendez-vous aanbieden met de bedoeling bezoekers aan te trekken en zo mensen met elkaar in contact te brengen.

Brass’art wordt het digitale kunstencafé van Molenbeek. We willen een plaats te creëren waar een brasserie, een artistiek programma en een digitale ruimte samensmelten voor een publiek dat representatief is voor de Brusselse diversiteit.

Iedereen is welkom voor een drankje in een gezellige omgeving, om te luisteren en om de artistieke dynamiek van Molenbeek te ontdekken. Waaraan mag de bezoeker zich verwachten? Jam-avonden, soulfoodavonden, vrije podia om professionele acteurs te mengen met nieuwe talenten, debatavonden, gedichtenavonden ...

Naast de BRASS'ART hebben we ook twee polyvelente ruimtes ter beschikking Debrouill'Art (42m2 met tuin) en de Ranc'Art (50m2).

Het budget van 11.000 euro zal in de eerste plaats besteed worden aan de renovatie (sanitair, elektriciteit en inrichting), in samenwerking met WING NUTS DECOR.

Daarnaast gaan de centen ook gebruikt worden voor de organisatie van de evenementen. Het hele project is echter onmogelijk zonder uw bijdrage! Vandaar dat wij op u rekenen om dit project te steunen. Dat kan op verschillende manieren:

STEUN met een bijdrage
DEEL  de informatie via de sociale netwerken
KOM zo vaak mogelijk op bezoek.

De steunformules zijn aangepast aan ieders budget:

 • Voor 10 euro wordt u uitgenodigd op het openingsfeest en ontvangt u de nieuwsbrief
 • Voor 35 euro voegen we daarbij 10 drankjetons die u naar keuze en wanneer u dat wenst kunt besteden in Brass’art.
 • Voor 70 euro wordt u samen met een persoon naar keuze uitgenodigd op de soul food-avond (31 maart)

Ook wie op zoek is naar een locatie voor een evenement is bij ons aan het juiste adres!

 • € 150: huur de Debrouill'Art  of Ranc'Art voor een voormiddag, een namiddag of een avond,
 • € 450: de volledige Cafetaria huren voor een privé-evenement

Vanzelfsprekend bieden we ook SPECIALLEKES:

 • voor € 250 wordt u erelid voor een jaar (inclusief uitnodigingen voor alle officiële evenementen én onze networkingevents)
 • voor € 1.200:
  • OF: wordt u erelid voor een jaar en krijgt u een ‘’ Brass’art’’ package voor 20 personen -> soul food-diner + drankjes + aanwezigheid op de concerten.
  • OF: Een steunformule op maat?  Ook dat is mogelijk. Neem contact met ons op om uw formule samen te stellen!

https://www.facebook.com/brassartdigitaalcafe/