Bûûmplanters

/ Leefbaarheid, veerkracht en biodiversiteit

Dit project is beëndigd op 31/01/2017

Plant een klimplant, struik of boom bij jou thuis of in een Brusselse school. Werk zo mee aan de leefbaarheid, veerkracht en biodiversiteit van onze stad en word een Bûûmplanter!

Vele kleintjes vormen een enorm potentieel

Jouw terras, gevel, tuin, schooltuin of bedrijfsterrein maakt deel uit van een enorm potentieel aan groene ruimte in Brussel. Maar liefst 42% van de onbebouwde ruimte in onze stad is in privébezit (tegenover een totaal van 32% aan openbare parken en bos).

Wil je vanuit jouw stukje groene ruimte met ons werk maken van de leefbaarheid, veerkracht en biodiversiteit van Brussel? Dan voorzien we graag advies en levering van plant(en) aangepast voor jouw groen plekje.

Beschik je zelf niet over voldoende ruimte voor een boom, maar wil je graag meewerken aan meer groen in Brussel? Dat kan, met jouw financiële steun planten we een boom in een Brusselse school. Honderden kinderen en leraren zullen er dagelijks van genieten.

De inzet

Geurige bloesems, vrolijke vlinders, lekkere vruchten, fluitende vogels, zuivere lucht, een schaduwplaats en afkoeling in de zomer...meer groen zorgt voor een pak meer levenskwaliteit in onze stad.

Als Bûûmplanter willen we nog een stapje verder gaan. Dankzij de samenwerking met het Centrum voor Botanische Verrijking (www.botanischeverrijking.be) bieden we niet-alledaagse planten aan die vergeten worden in ons lokaal tuincentrum.

Dat we zo ook werken aan een rijkere biodiversiteit en meer veerkracht om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen, is mooi meegenomen.

Wat mag je verwachten als Bûûmplanter?

  • Advies en levering (thuis of ophaalpunt in jouw buurt) van één of meerdere struiken, klimplanten en/of bomen (voorjaar 2017).
  • Onderhoudstips
  • Eeuwig lidmaatschap en opname in de inventaris van verspreide planten.
  • Jaarlijkse bijeenkomst om over dit alles een boompje op te zetten, letterlijk en figuurlijk.

Je kan ook Bûûmplanter worden indien je zelf geen plaats hebt om te planten. Financier het project en kies ervoor de reward niét te ontvangen. Wij garanderen dat jouw bijdrage integraal wordt geïnvesteerd in de vergroening van Brusselse scholen.

https://www.facebook.com/buumplanters