DISCOBAR BRUXELLES

/ 54kolaktiv

Dit project is beëndigd op 28/02/2014
€12805 van €12000 opgehaald
107%
Beëindigd op 28/02/14
422 Donaties

Met 54kolaktiv organiseren we al 7 jaar muzikale en artistieke evenementen in en rond Brussel. Ontdekking, diversiteit en doe-het-zelf staan centraal. Met het nieuwe project DISCOBAR BRUXELLES willen we onze grenzen verleggen. Muziek is meer dan luisteren alleen, het is iets dat je samen beleeft. Goede klank, mobiliteit en betaalbaarheid vinden wij belangrijk.

54kolaktiv wil zelf een mobiele en professionele geluidsinstallatie bouwen. Dit doen we niet alleen, maar samen met jullie. De workshop (zomer 2014) staat voor iedereen open en wordt begeleid door Jahmbassador HiFi, een gereputeerd collectief binnen de wereld van de zelfgebouwde geluidsinstallaties. We gaan in op alle facetten van het productieproces: van houtbewerking tot elektronica. Bij afloop van de workshop zal de voltooide geluidsinstallatie getest worden tijdens een feestelijke inhuldiging.

Nadien kan DISCOBAR BRUXELLES uitgeleend worden door socio-culturele organisaties en collectieven om te feesten op locatie.

Om dit project te kunnen voltooien, hebben wij jullie steun nodig! We hebben 12.000 euro nodig om het nodige materiaal en gereedschap aan te kopen en de participatieve workshops te organiseren. Bouw mee aan DISCOBAR BRUXELLES en steun ons via growfunding/BXL.

https://www.facebook.com/discobarbruxelles

Updates

DISCOBAR BENEFIET @ AB

/ 30/01/2014

Op 21 Februari organiseren we in AB Club en AB Agora een groots benefiet-feest met een 100% Belgische line-up. De opbrengst wordt volledig in Discobar Bruxelles geïnvesteerd. Met dank aan AB Café/Resto.

Save the date!

https://www.facebook.com/events/699081643457686/

Foto

Happy New Year !

/ 22/01/2014

WORKSHOP


De workshop krijgt vorm! Naast Jahmbassador Hifi is nu ook Ionyouth van de partij! We hebben met hen samen gezeten en de data vastgelegd waarop de workshop plaats zal vinden: van Maandag 1 september t.e.m. Zaterdag 6 september.
12.000 EURO?


Veel mensen vragen hun af waarom er 12.000 euro nodig is om de soundsystem te bouwen. Vandaar leek het ons gepast om eens op te lijsten wat er allemaal nodig is om dit project waar te maken.
Het grootste deel van het budget gaat naar de materialen nodig voor het bouwen van de geluidsinstallatie: versterkers, speakers, horns, drivers, kabels, plugs, wielen, handvaten, hout (multiplex berk).
Daarnaast zijn er nog enkele bijkomende kosten voor de organisatie van de workshop, professionele begeleiding en het drukwerk voor de handleiding. Eveneens hebben we een budget voorbehouden om de beloftes aan onze donateurs na te kunnen komen (transport soundsystem, inhuldiging, ...).


We hebben ook nog enkele verrassingen voor jullie in het verschiet, binnenkort meer nieuws!
TV BRUSSEL


Vorige week kregen we bezoek van Tv Brussel op de vinyl markt in de Beursschouwburg. Bekijk hier de reportage: http://www.brusselnieuws.be/nl/video/tvbrussel/discobar-bruxelles-bouwt-eigen-soundsystem-growfunding