De Haarkar - een mobiel en sociaal kapsalon

/ Peggy Jonckheere

Owner

/ Peggy Jonckheere

Hallo, Dit ben ik, Peggy Jonckheere: een kapster met een schaar en een hart op de juiste plaats. Ik ben de bezieler en oprichter van V.Z.W De Haarkar “Les deux cheveux”.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 05/02/2017

Laat je haar knippen door Peggy en geef zo een gratis knipbeurt aan zij die het iets minder breed, of ronduit smal, hebben.

Eigenwaarde, zelfrespect, en een luisterend oor of doorverwijzing naar eerstelijns hulp, het zijn termen die voor de meesten van ons vanzelfsprekend zijn. Maar voor 2/3 van mijn doelgroep zijn het vaak holle termen uit een vaag verleden. En daar wil ik verandering in brengen met de Haarkar: een mobiel en sociaal kapsalon.

In De Haarkar is iedereen welkom, ongeacht sociale status. De ene helft van de week knip ik kapitaal stabiele klanten aan een hele redelijke prijs. De andere helft ga ik op bezoek bij mensen die het financieel moeilijk hebben. Iedereen ziet er graag goed uit. Met een mooi kapsel voel je je beter in je vel.

Op deze manier kan u geknipt worden door een professionele kapster met ervaring, en toch nog meewerken aan een goed doel. Een win-win situatie voor alle partijen.
 

Doelgroep:

De 100% klanten : U en ik. U wilt op een professionele manier ontvangen en geknipt worden. U betaalt hiervoor een hele redelijke prijs, en draagt uw steentje bij aan een warmere wereld.

De 50% klanten : Mensen met een laag inkomen. In samenspraak wordt de prijs overeen gekomen. Ik wil de mensen laten voelen dat ze zich niet moeten schamen voor hun financiële toestand. Er mag open en zonder schuldgevoel gepraat worden over de situatie. Voor elke klant is er een oplossing waarin we ons allebei in kunnen vinden. Deze groep vindt zelf de weg naar de haarkar of wordt toegeleid via officiële instanties.

De 0% klanten : Mensen aan de rand van de maatschappij, die bezig zijn met overleven op straat in plaats van  hun leven te leiden. Vluchtelingen die zonder inkomen wegkwijnen in asielcentra. Daklozen zonder uitkering. Mensen met een verslavingsproblematiek waardoor ze zich niet staande kunnen houden in het dagdagelijkse leven. Deze groep wordt niet lukraak van de straat geplukt maar wordt toegeleid via sociale en non-profit organisaties. We zouden graag samenwerken met o.a de Sint-Egidius gemeenschap, nachtopvang De Biekorf (daklozen met een alcohol en/of drugsverslaving), Inloopcentrum De Vaart, nachtopvang Victor 4 (nachtopvang voor sans-papiers en dakloze gezinnen)  V.Z.W. De Ploeg (heroriëntering voor gehandicapten op de arbeidsmarkt), asielcentrum Kapellen, Betonnen jeugd (dakloze minderjarigen) enz....

Wat ik ga doen met jullie centen

Het doelbedrag is 5500 euro. De fondsen zullen gaan naar de inrichting van het reeds met eigen middelen aangekochte caravannetje. Ik moet er een rijdend kapsalon van maken. Daarvoor heb ik watertanks, batterijen, een gasboiler, wastafel, kappersstoel, en producten nodig. Ook een opwaardering van mijn rijbewijs ( van B naar BE) is noodzakelijk. Verder is er nog een verzekering nodig en een staanplaats om s'avonds de caravan te kunnen stallen.

In de lijst hiernaast ziet u wat uw beloning bij een donatie kan opleveren. U kan helpen door een kappersbeurt via de growdfunding te boeken en/of door aan iedereen die het horen wilt, te vertellen over dit project!

https://www.facebook.com/dehaarkar.be