Violencia Urban Studio

/ Violencia Belgium

Owner

/ Violencia Belgium

Violencia zet sociaal-artistieke projecten op die gericht zijn op het muzikaal ontwikkelen van de deelnemers. De werking van het platform is erop gericht om talentvolle jongeren van amateur naar een professioneel niveau te tillen. Dit gebeurt door middel van sociaal-artistieke projecten in de stedelijke context van Antwerpen. Violencia streeft ernaar om nieuwe artistieke projecten op te zetten en om sociale en culturele uitsluiting van diverse bevolkingsgroepen tegen te gaan.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 14/12/2017

Violencia Urban Studio is een muzikaal project voor en door jongeren. We willen een centraal platform creëren waar de jongeren langs kunnen komen voor een muziekstudio!  De urban jongeren krijgen bij ons ook de mogelijkheid om hun eigen videoclips te realiseren. Jonge creatievelingen uit Vlaanderen & Brussel willen we een creatieve plek aanbieden waar ze geïnspireerd kunnen worden door andere creatievelingen.

Violencia zet sociaal-artistieke projecten op die gericht zijn op het muzikaal ontwikkelen van de deelnemers. Niet alleen amateurkunstenaars kunnen bij ons terecht, maar bijvoorbeeld ook jonge ondernemende jongeren vinden bij ons een platform waar zij hun ideeën onder begeleiding kunnen uitwerken en uitvoeren. De activiteiten van Violencia vinden plaats in Antwerpen, maar onze kandidaten zijn afkomstig uit de verschillende Vlaamse provincies en het Brussel Hoofdstedelijk Gewest.

Voor het muzikale project genaamd "Violencia Showcase" zijn na de auditieronde in september 25 kandidaten geselecteerd. Deze youngsters zijn nu volop bezig met het schrijven van nieuwe nummers en het volgen van artistieke workshops. De resultaten hiervan zullen héél binnenkort te zien zijn voor het publiek. Het Violenciateam gelooft in het belang van interculturele samenwerking en voorziet hiervoor een artistiek, maar vooral positief kader.

Muziek is hierbij onmisbaar. Het is een taal die iedereen begrijpt. Het is een uitlaatklep voor vele jongeren en volwassenen en precies om die reden organiseert Violencia een muzikale talentenjacht. Met alle kunstenaars in Vlaanderen als doelgroep is het een artistieke combinatie van rap, zang, spoken word en beats. We bespreken een maatschappelijk thema op een muzikale manier en dat zonder rond-de-pot-gedraai: What you hear is what you get. 

Via deze campagne vragen we jullie steun voor de uitbouw van een muziekstudio, zodat we het project duurzaam kunnen voortzetten. Momenteel maken wij gebruik van externe muziekstudio’s waar de jongeren vaak niet zelfstandig terecht kunnen door financiële redenen. Wij willen een muziekstudio bouwen die toegankelijk is voor iedereen. Om dit doel te bereiken willen wij een bedrag verzamelen ter waarde van € 3.000. Dit budget zullen wij gebruiken voor het inrichten van de muziekstudio. Steun ons door een reward te kopen en dit te delen met vrienden en familie!

Website: http://violencia.be/