Stripverhaal ‘Chroniques d’une ex-banquière’

/ Aline Fares & Jeremy Van Houtte

Owner

/ Aline Fares & Jeremy Van Houtte

J. Van Houtte is een beetje een knorrepot, illustrator en ook kaasboer A. Fares is heel Bretons, een beetje Belgisch en praat veel ... over financiën.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 20/06/2020

Vind je ook dat we voor eens en voor altijd een eind moeten maken aan de financiële fiasco’s van de banksector en dat we ons moeten bevrijden van het financiële systeem? Steun de creatie van de strip ‘Chroniques d’une ex-banquière’, en zet de verandering mee in gang!

Dat de financiële wereld enorm veel schade kan aanrichten, weten we nu al enkele jaren. Maar ondanks de vele schandalen en onze verontwaardiging, ondanks de praktijken van de banken die ons blijven choqueren en de crisissen die ons nog staan te wachten, lijkt het wel alsof we nog steeds wachten op een of andere toestemming om dit systeem in vraag te stellen en op zoek te gaan naar manieren om dit met de grond gelijk te maken.

De doelstellingen van deze strip zijn dus duidelijk: 

  • helpen om (opnieuw) een gevoel van legitimiteit te creëren om zich over dit onderwerp uit te spreken

  • lezers uitnodigen om hun stem te laten horen

  • een volksbeweging mee op poten helpen zetten die nodig is om een verandering tot stand te brengen. 

     

De conférence gesticulée ‘Chroniques d’une ex-banquière’ die nu al bijna drie jaar loopt, overtuigt ons dat anderen dit verlangen om dingen te begrijpen en weer in de hand te nemen delen. Toch lijkt het alsof we niet beter voorbereid zijn dan in 2008, toen de financiële crisis uitbrak. 

Wij, Jérémy (illustrator, onder andere) en Aline (schrijfster en vertolkster van o.a. de ‘Chroniques d'une ex-banquière’), denken dat deze strip dit onderwerp toegankelijker zou kunnen maken. Want nu is dit een hersenbreker waar de meesten van ons niet wijs uit worden en dat maakt ons "!%#GR@!!”.

Een strip maken is een werk van lange adem. We zijn begonnen in januari 2019 en zijn sindsdien een keer per maand opnieuw aan tafel gaan zitten om het scenario te schrijven, de eerste schetsen te maken, een eerste storyboard te creëren. Maar als we dit project echt willen realiseren, moeten we een versnelling hoger schakelen en aangezien de creatie van een eerste strip niet gefinancierd wordt, hebben we uw hulp nodig!! 

Met de 15.000 euro van deze crowdfunding zullen we een eerste versie van de strip kunnen realiseren en op zoek gaan naar een manier om hem uit te geven. Daarna hebben we nog veel werk voor de boeg en dus zouden we in totaal 20 tot 25.000 euro willen inzamelen.

Volg ons ! 

  

alinefares.net