Investigations Géométriques

/ Schrijnwerkerij gespecialiseerd in eco-design

Owner

/ Schrijnwerkerij gespecialiseerd in eco-design

Na een eerste carrière op jonge leeftijd als acrobaat blijft Thomas (30 jaar) zijn relatie met zijn lichaam onderhouden door meubels te maken. Zijn interesse voor economie, geschiedenis, functionaliteit en ergonomie smelten samen in een nieuwe carrière in de ambachtskunst.

Contacteer projecthouder

Investigations Géométriques maakt meubels zoals u die zou maken: duurzame creaties voor een gezond interieur die lang meegaan.  Investeer in lokaal vakmanschap en steun Investigations Géométriques, zo kunt u tegelijk zorg dragen voor uzelf en uw naasten. 

We boeken vooruitgang, maar ik weet dat het niet altijd gemakkelijk is om verantwoord verbruik te combineren met een comfortabel interieur. Door mijn eigen schrijnwerkerij op te starten, wil ik de inwoners van de hoofdstad, maar ook alle andere Belgen, een service aanbieden die gebaseerd is op een voortdurende zoektocht naar de beste oplossingen op het vlak van circulaire economie.

Elk jaar zal Investigations Géométriques:

> 1 % van zijn inkomsten doorstorten aan de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij om haar programma voor beplanting te ondersteunen. 

> 35 % van het gebruikte hout halen uit bossen met een FSC- of PEFC-certificaat. 

> 45 % van de gebruikte grondstoffen hergebruiken. 

> ongeveer 1,5 ton CO2-uitstoot vermijden dankzij een logistiek die zo veel mogelijk per fiets wordt verzekerd. 

> zijn autonomie op lange termijn uitbouwen door tegen 2026 te sparen voor de bouw van een werkplaats volgens de principes van passief wonen.

 

Dus waarom nu een crowdfundingcampagne? 

Al enkele maanden ben ik een netwerk van klanten aan het opbouwen die tevreden zijn over het kwalitatieve werk dat ik hen heb kunnen aanbieden. Helaas heb ik mijn maximale productiecapaciteit bereikt en moet ik investeren in een meer ‘volwassen’ versie van Investigations Géométriques. 

Daarom nodig ik u uit om mij een duwtje in de rug te geven en uzelf een plezier te doen. Kies uit deze producten die speciaal voor deze campagne ontwikkeld werden het product dat het beste bij u past! Ze geven een mooi beeld van de werkstijlen bij Investigations Géométriques en zijn een voorbode van een toekomst vol samenwerkingen. 50 % van de inkomsten gaat naar de ambachtslieden, terwijl de rest mij zal helpen om deze overgang te financieren (bedankt allemaal!). 

 

Waaruit kunt u kiezen?

DE SCHAAF 

picture wood

 

DROOGTIJD - een collaboratie met Morgane Griffoul en Ice Screen.

wood picture

 

DE GEUR VAN HOUT - een collaboratie met Apikan.

 

DE SPLINTER

 

CELLULOSE GEHEUGEN - een collaboratie met Antoine Urban.

 

DE OPLOSSING VOOR ZWAARTEKRACHT - een collaboratie met Extra Medium.

 

EEN PICKNICK IN HET BOS - een collaboratie met Société Royale Forestière de Belgique.

 

 

Dat je je spaarvarkenleegmaakt of dat u gewoon op "Delen" klikt,

Bedankt voor je ondersteuning.

 

DANK ook aan mijn medewerkers bij de ontwikkeling van deze beloningen:

 

DANK ook aan de partners die me begeleiden:

 

Meer info:

www.facebook.com/investigationsgeometriques

www.instagram.com/investigationsgeometriques