Veel gestelde vragen

Heb je een vraag of heb je feedback over de website of over growfunding? Contacteer ons en we nemen vraag en antwoord op bij de veel gestelde vragen.

Hoe steun ik een project?
Betaal ik transactiekosten?
Hoe kan ik mij aanmelden?
Welke informatie krijgen projecthouders?
Wat gebeurt er met mijn donatie?
Zijn de projecthouders betrouwbaar?
Hoe kiest growfunding de projecten?
Waarom enkel Brusselse projecten?

Hoe steun ik een project?
Wanneer je een project met een donatie (financiële bijdrage) wil steunen, heb je een account nodig op growfunding. Klik op de knop ‘registreren’, vul het formulier in en klik op ‘bevestigen’. Je ontvangt een e-mail in je inbox. De e-mail bevat een link die je slechts één keer kan aanklikken. Vanaf dan is je account geactiveerd. Klik op ‘aanmelden’. Kies een project en klik op ‘steun dit project’. Stap 1: kies je attentie(s) en klik op ‘ga verder’. Stap 2: klik op ‘gewenste betaalmethode’. Stap 3: stort je bijdrage via de beveiligde betaalomgeving van Ingenico (voorheen Ogone). Je donatie blijft ‘geparkeerd’ zolang het door jou gesteunde project online staat. Wanneer het project het beoogde doelbedrag behaalt, stort growfunding het door aan de projecthouder. Wanneer het project het beoogde doelbedrag niet behaalt, stort growfunding je donatie terug.
Top

Betaal ik transactiekosten?
Wanneer je je attentie(s) kiest, telt growfunding automatisch en eenmalig een euro (€ 1,00) bij het over te schrijven bedrag.
Top

Hoe kan ik mij aanmelden?
Je kan je aanmelden via je eerder gemaakte growfunding account. Je kan je ook aanmelden via je bestaande Facebook account.
Top

Welke informatie krijgen projecthouders?
Elke projecthouder heeft toegang tot je naam en e-mailadres. Zo kan hij je als volger/donateur informeren over de voortgang van het project dat je steunt en over hoe hij de beloofde attenties zal waarmaken.
Top

Wat gebeurt er met mijn donatie?
Je donatie (financiële bijdrage) komt terecht op een rekening van growfunding (rekeninghouder Odisee vzw). Hier staat je bijdrage veilig. Pas wanneer het door jou gesteunde project het doelbedrag volledig behaalt, stort growfunding het verschuldigde bedrag door aan de projecthouder. Pas wanneer het door jou gesteunde project het doelbedrag niet behaalt, stort growfunding je donatie zonder bijkomende transactiekosten terug op je rekening.
Top

Zijn de projecthouders betrouwbaar?
Vooraleer een project online komt, heeft de projecthouder bij growfunding een voorbereidend traject doorlopen. Je kan de projecthouder zelf e-mailen via de knop ‘Contacteer projecthouder’. Je kan ook informeren naar de projecthouder via info@growfunding.be.
Top

Hoe kiest growfunding de projecten?
Growfunding staat open voor alle kleinschalige projecten met een stedelijke polsslag. Het hanteert wel een handvol criteria om de haalbaarheid te toetsen. Kent het project een urgentie? Is het doelbedrag realistisch? Zijn de beloofde attenties voldoende origineel?
Top

Waarom enkel Brusselse projecten?
Growfunding maakt deel uit van een onderzoeksproject dat zich toespitst op de Brusselse context. Het ontwikkelde prototype laat wel toe in de toekomst ook in andere regio's aan de slag te gaan. Vragen of suggesties zijn welkom op info@growfunding.be.
Top