Repair Café de Flémalle

/ Gezelligheid en COVID-maatregelen !

€293van €5.000

4growfunders

48 dagen


P&V Stichting ondersteunt actief burgerschap en komt op tegen de sociale uitsluiting van jongeren door uw bijdrage met 33% te verhogen

6%
Steun dit project

Uw bijdrage wordt automatisch teruggestort als het project zijn doel niet behaalt.

Owner

/ Gezelligheid en COVID-maatregelen !

De organisatoren van het Repair Café Flémalle: de verenigingen Perspectives (opleidingen), het ALEM (PWA-integratie), het Centre culturel en Les Initiatives citoyennes. Het is het resultaat van een reflectie over thema's die verband houden met het milieu, de werkgelegenheid, de consumptie, de economie, het burgerschap en de overdracht van kennis.

Contacteer projecthouder

Het Repair Café Flémalle mocht meer dan 100 bezoekers verwelkomen bij de opening in maart 2020. Een groot succes op het vlak van gezelligheid en uitwisseling tussen generaties! De Covid-crisis heeft dit project en onze Growfunding-campagne in de ijskast gezet. Het is nu echter tijd om deze campagne te herstarten! Er zullen ook extra aanpassingen nodig zijn om de veiligheid van assistenten en vrijwilligers te garanderen. Daarom is uw steun essentieel!

 

 

Waarom?

Repair cafés zijn plaatsen waar mensen kunnen samenkomen om elkaar te ontmoeten, te babbelen en samen te leren herstellen, naaien, hergebruiken, maken enz. Op die manier worden banden gesmeed en gaan mensen naar huis met een gerepareerd product. Zo dalen de uitgaven en de verspilling.

In Flémalle vond de 1e editie plaats begin maart 2020, net voor de lockdown.

Het was een groot succes: meer dan 100 bezoekers, tientallen herstelde voorwerpen, blije gezichten, tips en een gezellige sfeer bij de deelnemers van alle leeftijden.

Door de coronacrisis stond dit project even on hold.

Het is tijd om het veilig opnieuw op te starten. Het is tijd voor veerkracht: enkele aanpassingen kunnen volstaan om weer samen te leven!

In de praktijk

 

Vanaf januari 2021 zal het Repair Café Flémalle 1x / maand opnieuw opstarten, dankzij de steun van de Growfunders!

Herstelling van kleine elektrische toestellen, fiets- en naaiworkshops, met vrijwilligers en bezoekers van alle leeftijden.

De vrijwillige herstellers hebben heel uiteenlopende achtergronden: gepensioneerden, langdurig werkzoekenden, maatschappelijk werkers … allemaal mensen met een passie voor klussen die hun kennis willen delen met onbekenden.

De behoefte

Zodat iedereen zich veilig voelt:

- plexiglas en gelaatsschermen zodat de vrijwilligers kunnen tonen hoe iets te herstellen en dichterbij kunnen komen zodat slechthorenden kunnen liplezen,

- ontsmettingsmiddel voor voorwerpen en alcoholgel

We need YOU ! 

De steun van de Growfunders is onontbeerlijk om dit participatieve en actuele project opnieuw te kunnen opstarten!

Samen kunnen we ervoor zorgen dat:

- De sociale band tussen de generaties opnieuw veilig wordt aangeknoopt

- De vaardigheden van de vrijwilligers worden versterkt en benut

- De bevolking bewust wordt gemaakt van de strijd tegen verspilling en voor duurzaamheid

Beloningen: persoonlijk dankjewel, begeleide wandeling, een herstelde pc, de opname van een podcast of de volledige licht- en geluidsmontage van een voorstelling met een ontmoeting om de technische geheimen te ontdekken, een privéles ‘zero waste’ koken, naaien of juwelen maken …

Hoe kunt u ons helpen? Een schenking doen, de oproep delen

https://ccflemalle.be/repair-cafe-flemalle/

Facebook 

repairtogether.be