SommoS

/ Moving people: BCN > PARIS > BXL

Owner

/ Moving people: BCN > PARIS > BXL

SommoS is een gemeenschappelijk project met partners in Barcelona, Brussel en Parijs. Jonas, Marta en alle betrokken wandelaars zullen hen verbinden door van Barcelona naar Brussel te wandelen. Onderweg zullen ze optreden met La Fabrique des Impossibles in Parijs en op de Zinnekeparade in Brussel. Jordi, Finchi en Anna zullen de volledige reis vastleggen met hun fototoestel.

Contacteer projecthouder

We zijn erg aangegrepen door de wereldwijde behandeling van vluchtelingen. SommoS wil het bewustzijn rond vluchtelingen en solidariteit vergroten.

Steun onze campagne of vergezel ons tijdens onze tocht van drie maanden van Barcelona naar Brussel via Parijs! Het is een symbolisch pad van de Middellandse Zee naar Noord-Europa, dat vele vluchtelingen al bewandeld hebben.

Midden maart beginnen we aan onze tocht van Barcelona naar Brussel met mensen met verschillende achtergronden. Iedereen is welkom om met ons mee te wandelen, ons onderdak te bieden of ons een maaltijd aan te bieden. Met deze tocht willen we aantonen dat uitdagingen overwonnen kunnen worden als mensen van verschillende landen samenwerken en gedreven zijn door een sterk solidariteitsgevoel.

Tijdens onze wandeling zullen we een mobiele structuur meedragen die de aandacht vestigt op het thema illegaliteit/solidariteit. Tijdens de tocht zal de structuur voortdurend worden versierd. Het uiteindelijke resultaat zal afhangen van de actieve deelname van de mensen die we onderweg zullen ontmoeten. We willen het algemene bewustzijn vergroten en we willen dat mensen samen met ons stilstaan bij deze thema’s.

Bovendien organiseren we en nemen we deel aan verschillende artistieke voorstellingen. Op die manier kunnen we onze ideeën delen met een groter publiek. Midden maart vindt er een grote openingsplechtigheid plaats in ‘el Parc de la ciutadella’ in Barcelona. Daarnaast nemen we deel aan de Zinnekeparade in Brussel op 12 mei 2018 en aan Rêvons Rue in Parijs op 9 juni.

Waarom hebben we € 19.250 nodig?

Een deel van de sponsoring zal gebruikt worden om de constructie van de mobiele structuur, de voorstellingen tijdens onze tocht en onze verblijfplaatsen in Barcelona, Parijs en Brussel te financieren.

Op het einde van onze tocht zullen we een documentaire en een fototentoonstelling maken in samenwerking met Jordi Oliver en Tati Finchi van het Centre d’Art i Natura (CAN) de Farrera en met cineaste Anna Delgado. De tentoonstelling zal onze ervaringen en beschouwingen in beeld brengen aan de hand van video’s en foto’s. De video- en fototentoonstelling zal plaatsvinden in Brussel (bij Globe Aroma), Parijs en Barcelona.

Hoe kunt u helpen?

Nodig uw vrienden en familie uit om dit project te delen en te helpen financieren

Elke bijdrager krijgt een unieke attentie:

·        € 10: Een uitnodiging voor de tentoonstelling in Brussel (23/6 bij Globe Aroma), Parijs of Barcelona + drankje

·        € 30: Het bovenstaande + een draagtas met een foto gemaakt door Jordi Oliver

·        € 75: Het bovenstaande + een A3-foto gemaakt door Jordi Oliver

·        € 125: Een rondleiding (met een van de deelnemers) door de tentoonstelling voor 10 personen (op afspraak)

·        € 250: Een participatieve workshop rond het thema solidariteit (NL, FR, EN, ES, CAT), max 25 personen

·       € 500: U wordt onze sponsor (logo op de website, Growfunding, sociale media ...)

·        € 1500: De volledige tentoonstelling in uw cultureel centrum (inclusief installatie)

 

Directe donatie: BE18 9730 8479 0865 met als mededeling "SommoS - je emailadres"

Follow us on Facebook and Instagram or read our blog: http://www.pinya-co.eu/sommos/

 

Met steun van: