‘t Erte: ‘t kloppend hart van Belzele

/ Dorpsteam Belzele

Dit project is beëndigd op 17/05/2017

Dorpsteam Belzele kreeg deze week het bericht dat de multifunctionele plek 't Erte niet gerealiseerd kan worden op de voorziene locatie. Er kan namelijk geen stedenbouwkundige vergunning worden bekomen. De growfundingactie wordt stopgezet en de reeds ontvangen gelden teruggestort. Dorpsteam Belzele dankt iedereen voor de steun en positieve reacties en gaat verder met het proberen realiseren van gemeenschappelijke Belzeelse dromen! 


Dorpsteam Belzele wil samen met Biohoeve Kolibella, Yoga & Health Ilse en alle enthousiaste Belzelenaren ‘t Erte creëren, een gezellige plek waar groot en klein dicht bij huis terecht kunnen voor basisproducten, ontspanning en ontmoeting.

Tijdens de dorpsvergadering in juni 2016 lieten Belzelenaren hun dromen voor een ideaal dorp de vrije loop:

 • meer ontmoetingsplaatsen en -momenten
 • opnieuw een dorpswinkel
 • meer sport- en ontspanningsmogelijkheden
 • aangename, groene publieke ruimtes
 • meer speelgelegenheid voor kinderen
 • een verkeersveilige dorpskern

Dorpsteam Belzele werkt sindsdien met veel enthousiasme en inzet aan deze dromen. We willen met lokale kennis, talenten en middelen van Belzele een levendig en aangenaam dorp maken met basisvoorzieningen voor jong en oud.

Onze eerste activiteit was de nieuwjaarsmarkt in de kerk. Hieruit ontstond een wekelijkse markt op woensdagnamiddag. Verder werken we aan een website en een voorzieningengids. En binnenkort krijgen Belzelenaren tijdens ‘Laboratoria Mobiele Alternatieven’ (LaMA) de kans om samen de verkeersveiligheid te verbeteren.

Maar we willen nog verder gaan! Samen met Biohoeve Kolibella, Yoga & Health Ilse en alle enthousiaste Belzelenaren willen we ‘t Erte creëren, een gezellige plek waar groot en klein dicht bij huis terecht kunnen voor basisproducten, ontspanning en ontmoeting. In een volgende fase willen we ook maatschappelijke en sociale diensten aanbieden. 

Biohoeve Kolibella stelt een mooie, groene locatie ter beschikking om ‘t Erte te realiseren. Yoga & Health Ilse voorziet in een aangename ontspanningsruimte. Maar voor het inrichten van de ontmoetingsruimte kloppen we bij jullie aan: servies, koffiemachine, tafels, stoelen, zeteltjes, enz.

Elke bijdrage verdient een beloning. Vanaf een bedrag van 10 euro word je uitgenodigd voor het openingsfeest. Participeer je met een hoger bedrag, dan kan je kiezen voor één van de onderstaande beloningen:

 • voor 35 euro krijg je 5 drankjetons te spenderen in ‘t Erte, op een moment naar keuze
 • voor 70 euro krijg je 2 uitnodigingen op de VIP-receptie voorafgaand aan het openingsfeest.
 • voor 100 euro kan je 2 keer een pakket seizoensgroenten- en fruit geoogst op  ‘t Erte ophalen.
 • voor 150 euro geniet je van een ontbijt voor 2 personen op ‘t Erte met producten van bij ons.
 • voor 250 euro geniet je van een picknick voor 4 personen op ‘t Erte met producten van bij ons.
 • voor 500 euro organiseren wij voor jou een feest op ‘t Erte voor 12 personen: verjaardagsfeest voor volwassenen of kinderen, afterwork, teambuilding, raad van bestuur, feest voor klanten in uniek decor,...
 • voor 1500 euro organiseren we een bedanking op maat. Contacteer ons (nathaliedecoene@gmail.com of 0477323446) en we bedenken samen een beloning die bij jou of jouw bedrijf/organisatie past.

 

Volg je “erte” en steun ons met je bijdrage!

Deel de info met buren en vrienden.

Laat ons via dit formulier weten welke voorzieningen voor jou belangrijk zijn.

 

https://www.facebook.com/tErteBelzele

http://www.tertebelzele.be