CHAOS

/ Jongerentheater TINT

Met de theatervoorstelling CHAOS schept TINT een hedendaagse creatiemythe. Behoren mythes echt tot het verleden? Of duiken ze ook op in het Brussel van vandaag? Met jouw steun kunnen we onze ideeën voor het decor, de kostuums en de soundscape waarmaken. En in tijden van corona worden alle beetjes extra gewaardeerd! Maak de voorstelling mee mogelijk en ontdek ze vanop de eerste rij! (of de tweede, dat mag ook).

De voorstelling

Chaos en Orde. Niets dat tot stand komt zonder een wisselwerking tussen deze krachtige oertermen. Dat geldt voor de wereld, de maatschappij, het leven en…. een theatervoorstelling!  Met acht Brusselse jongeren verkennen we hun ideeën over hoe zij chaos in deze tumultueuze tijden betekenis geven. Tijdens de voorstelling voeren ze een nieuwe creatiemythe op, vol heldhaftige scènes en intieme vertolkingen over hun zoektocht en persoonlijke ontwikkeling. CHAOS wordt een voorstelling over wie we vandaag zijn, wat we kunnen worden en wat we nodig hebben om betekenis te kunnen geven aan dat alles.

Net als bij andere voorstellingen van TINT maken de jongeren deel uit van elk aspect van het maakproces. Samen zoeken we uit hoe we de tijdloosheid en de ruimteloosheid die de chaos kenmerkt, op een theatrale manier kunnen vertalen. Hoe ziet de choreografie van een chaotisch kruispunt in de stad er uit?  Wat als alle gedachtenkronkels in iemands hoofd hun uitweg vinden via een chaotische monoloog of een muzikale geluidenstroom?

Wanneer kan je onze voorstelling aanschouwen?

 • donderdag 22 april 2021 (Zinnema)
 • vrijdag 23 april 2021(Zinnema)
 • zaterdag 24 april 2021(Zinnema)

Door de huidige coronamaatregelen zijn deze data onder voorbehoud. We houden jullie verder op de hoogte over eventuele aanpassingen.

Waar we jouw hulp voor nodig hebben?

Momenteel zoeken we nog wat extra middelen om onze ideeën visueel kracht bij te zetten op scène. De €6.000 die we via Growfunding willen ophalen zou gaan naar het decor, onze kostuums en de soundscape.

In ruil voor jullie investering krijgen jullie naast eeuwige roem bij het TINT-team ook nog theatervriendelijke rewards toegestuurd! Neem gauw een kijkje in het balkje hiernaast om te zien wat jouw bijdrage je kan opleveren. En wil je ons graag op een andere manier steunen? Dan krijg je evenveel TINT-roem door onze oproep te delen op je sociale media kanalen.

Rewards

Twee tickets voor jou en eentje voor Jes Brussel

Voor deze reward krijg je niet enkel twee tickets voor CHAOS in de bus, maar steun je ook Jes Brussel en D'Broej. Deze Brusselse organisaties zetten zich mee in voor de sociale ontwikkeling van jongeren in de Brusselse wijken. Met het ticket dat wij in jouw naam aan hen schenken, hopen we samen met hen jongeren uit de wijk warm te maken voor het jeugdtheater in hun stad.

Vriend van TINT

Met het label Vriend van TINT lanceren we een nieuw concept! Als vriend krijg je een nauwe inkijk in de manier van werken van TINT:

 • Je wordt persoonlijk op de hoogte gehouden van de evolutie van de organisatie via een nieuwsbrief.
 • Je krijgt extra inkijk achter de schermen via unieke video’s.
 • Je krijgt uitnodigingen voor tussentijdse toonmomenten.
 • Je krijgt 2 gratis tickets voor elke nieuwe voorstelling van TINT (inclusief CHAOS)

Om de lancering feestelijk in te zetten bieden we dit jaar bovenop tickets voor CHAOS ook tickets aan via ZINNEMA en De KRIEKELAAR, partners die ons al heel lang ondersteunen.

Webinar & Workshop

TINT steekt naast theatervoorstellingen ook workshops in elkaar! De inhoud van de live workshop en de webinar kan in overleg worden bepaald. Maar om een idee te geven van de mogelijke onderwerpen, geven we alvast een aantal voorbeelden mee:

 • Methodiek TINT: hoe krijg je jongeren tot spelen?
 • Van idee tot voorstelling: hoe maak je een voorstelling
 • Theatrale ingrepen in de klas
 • Teambuilding

Meer weten?

Ben je benieuwd naar hoe het project ervoor staat? Of wil je meer weten over wie we zijn en wat we doen? Dan kan je terecht op onze Facebookpagina of website voor meer info! En heb je een vraag voor ons persoonlijk? Dan kan je ons mailen via info@ttint.be.